Μουντιάλ 2022

Βραζιλία - Σερβία 2-0: Ο Ριτσάρλισον χόρεψε... σάμπα τους «πλάβι»! (video)

Βραζιλία - Σερβία 2-0: Ο Ριτσάρλισον χόρεψε... σάμπα τους «πλάβι»! (video)

Χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και με τον Ριτσάρλισον σε τρομερά «κέφια», η Βραζιλία μπήκε με το... δεξί στο Μουντιάλ του Κατάρ επικρατώντας της Σερβίας με 2-0.

Αν και δυσκολεύτηκε στην αρχή, η Βραζιλία κατάφερε να ξεκινήσει νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, επικρατώντας με 2-0 της Σερβίας. Η «σελεσάο» είχε την υπεροχή καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα, έχασε αρκετές ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο χρόνο ημίχρονο και δίκαια πήρε τη νίκη κόντρα στους «πλάβι», οι οποίοι ήταν εντελώς ακίνδυνοι και δεν άξιζαν κάτι από το ματς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ο Ριτσάρλισον, τον οποίο εμπιστεύτηκε ο Τίτε για την κορυφή της επίθεσης και εκείνος δικαίωσε τον προπονητή του, πετυχαίνοντας δύο γκολ με το δεύτερο να βάζει υποψηφιότητα για γκολ του τουρνουά!

Στο πρώτο μέρος οι Βραζιλιάνοι είχαν μεν την κατοχή ωστόσο δεν είχαν τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες σε αντίθεση με το δεύτερο ημίχρονο. Η πρώτη καλή στιγμή της «σελεσάο» ήταν στο 35’ όταν έπειτα από φοβερή εναλλαγή της μπάλας, ο Ραφίνια μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ του δεν ήταν δυνατό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω στον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Στο 41’ ο τερματοφύλακας των Σέρβων έκανε τραγικό λάθος αλλά ο Βινίσιους δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά τη φάση.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Τίτε έπαιξαν ένα άκρως κυριαρχικό ποδόσφαιρο και δεν άφησαν σε κανένα σημείο τους Σέρβους να τους αμφισβητήσουν. Με το «καλημέρα» ο Ραφίνια έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν στο 46’ βγήκε τετ α τετ με τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς να του λέει «όχι». Οι Βραζιλιάνοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν και στο 60’ είχαν δοκάρι σε μακρινό σουτ του Σάντρο ενώ τρία λεπτά αργότερα κατάφεραν να σκοράρουν με τον Ριτσάρλισον, ο οποίος έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από σουτ του Βινίσιους.


Δέκα λεπτά αργότερα, στο 73’ ήρθε και δεύτερο γκολ για την «σελεσάο» και μάλιστα γκολάρα! Ο Ριτσάρλισον σταμάτησε φοβερά την μπάλα έπειτα από σέντρα του Βινίσιους και με ένα απίστευτο γυριστό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Σέρβων για το 2-0 της ομάδας του! Στο 81’ οι Βραζιλιάνοι θα φτάσουν κοντά και σε τρίτο τέρμα αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Κασεμίρο και σταμάτησε για δεύτερη φορά στο δοκάρι.





Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Ντανίλο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ Σάντρο, Κασεμίρο, Πακετά (75’ Φρεντ), Βινίσιους (75’ Ροντρίγκο), Νεϊμάρ (80’ Άντονι), Ραφίνια (87’ Μαρτινέλι), Ρισάρλισον (79’ Γκάμπριελ Ζεσούς)

Σερβία (Ντράγκαν Στοϊκοβιτς): Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Πάβλοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς, Ζίβκοβιτς (57’ Ράντονιτς), Λούκιτς (66’ Λάζοβιτς), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Γκούντελι (57’ Ίλιτς), Μλαντένοβιτς (66’ Βλάχοβιτς), Τάντιτς, Μίτροβιτς


Η φωτογραφία του αγώνα

Το δεύτερο γκολ που πετυχαίνει ο Ριτσάρλισον είναι σκέτη «μαγεία» και σίγουρα βάζει γερή υποφηφιότητα για το καλύτερο του τουρνουά. Δικαιολογημένα ήταν η καλύτερη στιγμή του παιχνιδιού.

FiW1cNpXEAAXE4__1.jpg


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης